Van Geel vreest voor Roda JC

Martin van Geel is momenteel technisch directeur biJ Roda JC. De club speelt vanavond in Friesland het beslissende duel om promotie/degradatie tegen Cambuur Leeuwarden. En Van Geel is er allesbehalve gerust op: “Ik vrees het ergste, dat lijkt me logisch.”

Roda JC was afgelopen zondag bijna zeker van lijfsbehoud in de eredivisie,  maar Mark de Vries zorgde ervoor dat er een derde en laatste duel moet komen tussen de Limburgers en Friezen. Van Geel baalt nog steeds van dat duel: “Met tien-tegen-tien creëerden we zeker nog vijf à zes uitstekende mogelijkheden. We hadden met 5-1 moeten winnen, maar alsnog verpestten we het.”

Degradatie dreigt dus alsnog voor Roda, maar Van Geel heeft de hoop nog niet opgegeven. “De druk ligt nu ook wel bij Cambuur natuurlijk. Volgens mij waant iedereen zich daar in Friesland al in de Eredivisie. Misschien kunnen ze niet omgaan met de druk. Dat is het enige punt waar ik moed uit put.”

Kortom: het vetrouwen is compleet weg bij Van Geel.  En dat is ook niet zo gek, Roda JC mist vanavond maar liefst zeven basisspelers en Cambuur is in Leeuwarden moeilijk te verslaan.

Eigenlijk zou ik het ook helemaal niet erg vinden. Roda JC heeft het al tijden financieel moeilijk en qua uitstraling en prestaties is het ook wel eens beter gegaan met de Limburgers. De komst van Cambuur in de eredivisie zou daarentegen een verrijking zijn. Een – weer gezonde – volksclub met fanatiek publiek is zeker van toegevoegde waarde.

Lees ook:Cambuur – FC Zwolle uitverkocht
Lees ook:Relschoppers Cambuur gezocht
Lees ook:AGOVV verslaat Ajax in beker
Lees ook:Geen plek meer voor Den Ouden en Oost
Lees ook:Zwarte parel strijkt neer in Limburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.