Categorie: "SC Cambuur-Leeuwarden"

Cambuur-hooligans voor de rechter

Voor tientallen Cambuur-hooligans krijgen de play-offs van vorig seizoen nog een vervelend staartje. Bijna vijftig ‘fans’ verschijnen in november voor de rechtbank in Leeuwarden. De verdachten hebben volgens het OM een aandeel gehad in de rellen na het duel met Roda JC op 3 juni.

Nog eens twaalf supporters zullen op een later tijdstip voor de rechter moeten verschijnen. Naar twee supporters wordt nog gezocht.

Tijdens de rechtszitting in november worden de verdachten verschillende misdrijven ten laste gelegd. Een gedeelte wordt beschuldigd van openlijke geweldpleging en de rest van poging tot toebrengen van zwaar lichamelijk letsel.

De zittingsdagen zijn op 11, 13 en 30 november.

Nieuw stadion Cambuur

SC Cambuur en de gemeente Leeuwarden gaan de komende maanden het plan voor een nieuw multifunctioneel stadion nabij het WTC Expo te samen met de herontwikkeling van de oude stadionlocatie concreet uitwerken.

Belangrijke aandachtspunten zijn veiligheid, verkeer, het commerciële programma, de woningmarkt en de financiële haalbaarheid. Eveneens worden eventuele subsidiemogelijkheden bekeken om het plan financieel rond te krijgen. Omwonenden en direct belanghebbenden worden betrokken bij de planvorming. Na vaststelling door het college van burgmeester en wethouders wordt het totale plan ter besluitvorming aan de gemeenteraad voorgelegd.

Naar verwachting kan, gezien het tijdsbestek dat nodig is voor de uitwerking, tezamen met de omvang en impact van het project, besluitvorming door de raad in de loop van 2010 plaatsvinden.

Bron

Oud-speler Van Schoonhoven (39) overleden

Oud-voetballer Henny van Schoonhoven is op 39-jarige leeftijd overleden. De voormalige speler van FC Utrecht leed aan een ongeneeslijke ziekte.

Van Schoonhoven debuteerde in 1998 op 28-jarige leeftijd bij FC Utrecht in het betaald voetbal en kwam later nog uit voor ADO Den Haag en sc Cambuur. Om gezondheidsredenen zette de verdediger in 2003 een punt achter zijn carriere.

Deal door KNVB van tafel geveegd

Marc Mboua kan aankomende vrijdag gewoon meespelen in de wedstrijd van Fortuna Sittard tegen Cambuur Leeuwarden. De aanvaller wordt dit seizoen door Fortuna gehuurd van de Friezen en bij de deal werd afgesproken dat Mboua niet mocht aantreden tegen de club waar hij nog onder contract staat. De KNVB heeft hier een stokje voor gestoken.

En terecht lijkt me. Is toch belachelijk dat een speler niet mee mag spelen tegen zijn oude club. Tegen de club waar hij (vooralsnog) gewogen en te licht bevonden is.

Bron: Voetbalzone.nl

“Daarom zijn we dus 110% anti-Cambuur!”

Twee Cambuur-supporters van achttien en negentien jaar zijn in de nacht van woensdag op donderdag ingerekend omdat zij graffiti spoten op het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen. De Leeuwarders brachten op het gebouw in geelblauwe Cambuurkleuren de tekst ‘LWD Anti-Fries’ aan.

Agenten zagen dat het duo zich verdacht gedroeg. Bij het zien van de politie kozen de mannen het hazenpad, maar even later werden ze alsnog aangehouden. Ze droegen een tas met daarin spuitbussen met gele en blauwe verf.

“Daarom zijn we dus 110% anti cambuur!” schrijft een supporter als reactie.

Zwarte parel strijkt neer in Limburg

Wie o wie zou toch de speler zijn die vandaag gepresenteerd zou worden door Fortuna Sittard? Inmiddels is het duidelijk, het gaat om Marc Mboua. De aanvaller van SC Cambuur Leeuwarden komt de Limburgers de rest van het seizoen versterken.

Saillant detail: Mbou mag volgende week niet meedoen als Cambuur en Fortuna Sittard elkaar treffen. En dat voor een speler die mocht vertrekken.

Hier een reportage van Omrop Fryslan over de zwarte parel Marc Mboua (meteen goed voor je Friese talenknobbel)

Nog tien relschoppers Cambuur gezocht

Het plaatsen van foto’s van 21 relschoppers van Cambuur op de website Dadergezocht.nl sorteert duidelijk zijn effect.

Binnen 24 uur tijd bezochten ruim zesduizend mensen de fotosite. Een relschopper meldde zich uit eigen beweging bij de politie.

Daarnaast kon de politie de identiteit van elf anderen vaststellen door de vele tips die binnenstroomden. Er zijn nog tien onbekende verdachten in de zaak, maar de politie verwacht dat ze snel tegen de lamp zullen lopen.

Lees ook: Relschoppers Cambuur gezocht

Relschoppers Cambuur gezocht

Het zal een moeilijk nachtje worden voor 22 fans van Cambuur Leeuwarden.  Morgen zal namelijk op de website dadergezocht.nl foto’s worden geplaatst van de supporters. Ze waren betrokken bij de rellen na afloop van het duel Cambuur – Roda JC van 3 juni.

De politie heeft inmiddels al 47 mensen aangehouden en geeft de overige 22 relschoppers tot morgen de kans om zich zelf te melden. Zo niet? Dan verschijnt er morgen een leuke foto op het internet.

Wat zou jij doen?

‘Ajax is doodziek’

Sinds vandaag heb ik een nieuwe rubriek in het leven geroepen: ‘Oude Doos‘. Want ook de clubs uit de Jupiler League hebben roemruchte histories. De een wat roemruchter dan de ander. Vandaag aandacht voor Cambuur dat in het seizoen 1998/1999 uitkwam in de eredivisie.

Op 11 april 1999 komt Ajax naar Leeuwarden en wordt met indrukwekkende cijfers weer richting Amsterdam gestuurd: 4-1.

‘Ajax is doodziek’ kopt de Telegraaf een dag later.

Hier de beelden