Categorie: "FC Emmen"

Meertens stapt op bij FC Emmen

Thiemo Meertens is per direct opgestapt bij FC Emmen. De technisch manager heeft zelf zijn functie neergelegd.

“De afgelopen weken is er te pas en te onpas door diverse personen van buiten de organisatie  kritiek geweest op mijn functioneren en op de organisatie. Ik ben tot de conclusie gekomen dat het gebrek aan vertrouwen mijn functioneren in de weg staat en het beter is de weg vrij te maken voor deze mensen zodat zij op kunnen staan en het stokje van me over kunnen nemen”, aldus Meertens op de website van FC Emmen.

Nieuwe club voor Van Dieren

Rene van Dieren gokte op een transfer naar een eredivisieclub, dus besloot de middenvelder zijn aflopende contract bij Excelsior vorig seizoen niet te verlengen.

Inmiddels is het oktober en zit Van Dieren nog steeds zonder club. Ook al trainde hij de afgelopen tijd mee met NAC Breda, waar hij op amateurbasis speelde. Alleen was hij niet op tijd met zijn overschrijving, waardoor hij in Breda niet aan spelen mocht komen.

Maar gelukkig is daar nu FC Emmen, die club lijkt Van Dieren uit de brand te helpen.

Amateurisme in Emmen

Dat de competitie dit jaar wel erg van vroeg van start gaat, was toch al een tijdje bekend. Bij FC Emmen waren ze kennelijk toch niet klaar voor het seizoen, want de twee aanwinsten Timothy Cathalina en Sjors Paridaans waren voor het openingsduel met RBC Roosendaal niet speelgerechtigd.

Dit terwijl ze tijdens de voorbereiding waren uitgegroeid tot basisspelers. Trainer Harry Sinkgraven reageerde laconiek: “Ik hoorde het ook pas vanmiddag. Erg vervelend maar het is niet anders.’’ Van binnen zou hij wel koken van woede. Is namelijk wel erg amateuristisch.

Emmen verloor overigens kansloos met 0-4.