Waarom zoveel profclubs in Brabant?

RBC Roosendaal verkeert in zwaar weer, hevig noodweer zelfs. De kans op voortbestaan van de club hangt aan het spreekwoordelijke zijden draadje. Om de begroting op orde te krijgen, heeft RBC snel vijfhonderduizend euro nodig. Van de gemeente hoeven ze in Roosendaal geen hulp te verwachten. En daarom is er een noodplan opgesteld:

“In het plan van aanpak wordt onder meer aan crediteuren gevraagd om vordering deels om te zetten in sponsoring, aandelen of obligaties. Van het personeel (selectie, technische staf, kantoorpersoneel) wordt een vrijwillig offer van 20 procent loonsverlaging gevraagd. Verder wordt gewerkt aan het mobiliseren van sponsors en het vertrek van twee of drie spelers overwogen.”

Moeten ze in Brabant niet van al die profclubs niet gewoon drie of vier gezonde clubs maken? Dat het nou echt lekker gaat met de financiƫn van de clubs uit Brabant, kan niet bepaald gezegd worden. RKC zat onlangs nog in de problemen, maar ook Willem II heeft geldzorgen. En FC Eindhoven werd afgelopen zomer nog maar ternauwernood gered.

Lees ook:Realistische verwachtingen VVV en RKC
Lees ook:“Trainer eruit kost geld en levert niets op”
Lees ook:MVV-spelers: geen vertrouwen in Capa
Lees ook:Clubs treden harder op tegen supporters
Lees ook:AGOVV kan gaan winkelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.