Categorie: "FC Eindhoven"

Onzekere tijden FC Eindhoven voorbij

FC Eindhoven heeft het financiële gedeelte weer op orde. De club stond onder toezicht van de KNVB, maar dat is komen te vervallen. De tweede club van Eindhoven verkeerde een tijd in de financiele problemen.

Er werd zelfs even gevreesd voor het voortbestaan van de club van trainer Jan Poortvliet, maar die tijd lijkt nu voorbij.

De club is door de KNVB ingedeeld in de veilige categorie II. Hetzelfde geldt overigens ook voor BV Veendam.

Wotte eist excuses van Poortvliet

Mark Wotte wil via de Coaches Betaald Voetbal (CBV) excuses van FC Eindhoven-trainer Jan Poortvliet. Laatsgenoemde deed deze week uitspraken over de samenwerking van de twee bij het Engelse Southampton.

Zo zei Poortvliet, die moest vertrekken bij de Engelse club en werd opgevolgd door Wotte, onder meer: “Hij heeft nooit iets gedaan om mij te ondersteunen. Vanaf het begin was hij maar op één ding uit: mijn baantje. Als je hem ziet is het toch al duidelijk? In zijn pakkie, met de borst vooruit, kinnetje omhoog. Hij voelt zich hoger dan ik en vond dat hij méér recht had op mijn baan. En het is hem nog gelukt ook!”

Mark Wotte snapt er niets van: “Ik ben altijd loyaal en collegiaal naar hem toe geweest, ik heb zelfs nog een afkoopsom voor Jan geregeld. Ik ben er zes maanden geleden met instemming van Jan samen met Dean Gorré ingestapt. Dit valt me daarom rauw op m’n dak.”

Verrassing van de week: Veendam

De eerste ronde is gespeeld. Met BV Veendam toch wel als grootste verrassing. De ploeg van trainer Joop Gall wonnen met maar liefst 6-1 in Haarlem. Michael de Leeuw en Tjeerd Korf scoorden allebei twee keer. Marnix Kolder en Erwin Buurmeijer maakten de andere treffers. Namens Haarlem deed Laurens ten Heuvel iets terug.

Ook FC Eindhoven verbaasde door thuis met 4-3 van MVV te winnen.

Alle uitslagen speelronde 1:
Go Ahead Eagles 2 FC Omniworld 0
FC Volendam 1 FC Den Bosch 1

FC Emmen 0 RBC Roosendaal 4
Fortuna Sittard 0 Helmond Sport 4

HFC Haarlem 1 BV Veendam 6
sc Cambuur 1 De Graafschap 1

FC Eindhoven 4 MVV 3
Excelsior 2 Telstar 2

FC Oss 0 FC Dordrecht 1
AGOVV Apeldoorn 2 FC Zwolle 0

Inderdaad! Nee, nee, nee!!!

De supporters van FC Eindhoven waren er aan het eind van vorig seizoen al van overtuigd. De club zou hoe dan ook weer terugkeren in het betaalde voetbal. En ze kregen gelijk, ook dit jaar komt de club uit in de Jupiler League.

Lim Duan verlengt contract bij FC Zwolle

Vorig jaar kwam hij vooral in nieuws vanwege zijn gebrek aan conditie. Dominggus Lim-Duan speelde toen bij FC Eindhoven en werd uit de selectie gezet vanwege overgewicht.

Hij won het gevecht tegen de kilo’s en keerde weer terug bij de selectie van trainer Louis Coolen. Toch moest hij aan het einde van het seizoen vertrekken uit Eindhoven.

Zijn oude club FC Zwolle wilde het wel weer proberen met de geboren Zwollenaar en gaf hem een amateurcontract. Maar bij Zwolle kreeg hij hetzelfde te horen. Ook trainer Jan Everse vond Lim Duan te dik en zette hem tijdelijk uit de selectie.

Lim-Duan begreep de boodschap en ging wederom de strijd aan met zijn gewicht. En met succes, weer keerde hij terug in de selectie en veroverde zelfs een basisplaats. En volgend seizoen speelt hij opnieuw bij FC Zwolle, met een eenjarig contract op zak.