Categorie: "Telstar"

‘AZ is maar een van de vier stoelpoten’

Het is iedereen wel bekend, het einde van de DSB Bank is sinds gisteren een feit. Onduidelijkheid dus rondom AZ, die vanavond in de Champions League tegen Arsenal zonder sponsor op het shirt zal spelen. Wat de gevolgen zijn voor Telstar, met wie AZ een samenwerkingsverband, is dan ook nog niet bekend.

In ieder geval is wel duidelijk dat Telstar niet vreest voor haar voortbestaan. AZ is maar een van de vier stoelpoten, aldus een woordvoerder van de club uit IJmuiden.

Metgod haalt Jomanda van stal

Vanavond is het Telstar-Haarlem. Een echte derby die de nodige sentimenten met zich meebrengt.  Aangezien Telstar haast een Az-filiaal is, weten de spelers niet allemaal wat de wedstrijd voor de supporters betekent.

Daarom besloot trainer Edward Metgod supporter Jomanda een minuutje op de spelers te laten inpraten.

Bekijk hier Jomanda op archiefbeeld

‘Wat een voetbaltempel he?’

Het was mij helemaal ontgaan, moet ik zeggen. Maar SC Telstar speelt vanaf dit seizoen in een gloednieuw onderkomen, het TATA Steel Stadion. Er staat een compleet nieuwe hoofdtribune.

Volgende week woensdag is er een open huis. Want ze zijn er trots op in Ijmuiden, zo ook de materiaalman Mink Verbaan. Hij weet niet wat hij meemaakt: “Wat een voetbaltempel he?”

Foto: SC Telstar