Categorie: "Fortuna Sittard"

Fortuna uit dood herrezen?

Het lijkt er wel op. Vorig seizoen leek Fortuna Sittard wel de langste tijd hebben gehad. Voortbestaan leek onmogelijk en een fusie met Roda JC was bijna voltooid. Maar inmiddels lijkt het weer goed te gaan met de club uit Sittard. Door de oude naam  van het stadion (Wagner & Partners) kan een streep, want binnenkort gaat het onderkomen door onder de naam Trendwork Arena.

En ook is er een nieuwe voorzitter: Wil Meijers. Wil Helwig wordt de rechterhand van Meijers. Nou, die Willen wel!

FNV: Fortuna groot voorbeeld

Omdat FNV de Limburgse voetbalclub ziet als een groot voorbeeld als het gaat om een eerlijk en sociaal herstel, deelt de vakbond zondag bij de wedstrijd tegen FC Zwolle flyers uit. Het stadion wordt verder aangekleed met spandoeken van de ‘Crisis te lijf’-campagne en geeft de vakbond toegangskaarten aan haar leden voor de wedstrijd. Daarnaast krijgt elk FNV-lid op vertoon van het lidmaatschapsbewijs een t-shirt in de actiekleuren.

Bron

Deal door KNVB van tafel geveegd

Marc Mboua kan aankomende vrijdag gewoon meespelen in de wedstrijd van Fortuna Sittard tegen Cambuur Leeuwarden. De aanvaller wordt dit seizoen door Fortuna gehuurd van de Friezen en bij de deal werd afgesproken dat Mboua niet mocht aantreden tegen de club waar hij nog onder contract staat. De KNVB heeft hier een stokje voor gestoken.

En terecht lijkt me. Is toch belachelijk dat een speler niet mee mag spelen tegen zijn oude club. Tegen de club waar hij (vooralsnog) gewogen en te licht bevonden is.

Bron: Voetbalzone.nl

Zwarte parel strijkt neer in Limburg

Wie o wie zou toch de speler zijn die vandaag gepresenteerd zou worden door Fortuna Sittard? Inmiddels is het duidelijk, het gaat om Marc Mboua. De aanvaller van SC Cambuur Leeuwarden komt de Limburgers de rest van het seizoen versterken.

Saillant detail: Mbou mag volgende week niet meedoen als Cambuur en Fortuna Sittard elkaar treffen. En dat voor een speler die mocht vertrekken.

Hier een reportage van Omrop Fryslan over de zwarte parel Marc Mboua (meteen goed voor je Friese talenknobbel)

‘Clubicoon verruilt van club’

Willy Dullens, clubicoon van Fortuna Sittard, gaat misschien aan de slag bij provinciegenoot VVV Venlo. De 64-jarige oud-international leeft in onmin met Fortuna en VVV ziet dat als een uitgelezen mogelijkheid om Dullens aan zich te binden.

“Ik sluit niet uit dat Willy op korte termijn dingen voor VVV zal gaan doen. Willy is iemand met ontzettend veel verstand van voetbal en op dit moment kan hij zijn ei niet kwijt bij Fortuna”, zegt VVV-voorzitter Hai Berden.

Fortuna Sittard blij ondanks verlies

Fortuna Sittard bestaat nog steeds en dat werd gisteravond gevierd tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen tegen Helmond Sport.  Fortuna werd vorig jaar bijna samengevoegd met Roda JC, tot grote woede van de supporters. En toen de KNVB de licentie wilde intrekken leek het helemaal einde verhaal.

Maar op het laatste moment ging de fusie niet door en dankzij de rechter kwam de licentie voor Fortuna er toch. De supporters konden hun geluk niet op.
NOS-verslaggever Colette van Nunen bekeek de wedstrijd met Ivo van Luxemburg van supportersvereniging Trots op Fortuna.

Beluister de reportage over het eerste duel van Fortuna Sittard tegen Helmond Sport.