Categorie: "FC Zwolle"

Gezocht: stadionspeaker!

Oproep op de website van FC Zwolle:

Iedere zaterdag speelt de jeugd van FC Zwolle twee wedstrijden in het stadion. Deze wedstrijden krijgen meer uitstraling dankzij de stadionspeaker. Hij of zij verzorgt het scorebord, de omroep en muziek rondom de wedstrijd. FC Zwolle is op zoek naar twee of drie personen die deze functie op zich willen nemen.

De stadionspeaker heeft het voordeel om vanuit het mooiste plekje in het stadion naar de wedstrijd te kunnen kijken. Vanuit de speakerruimte is er perfect zicht op het veld. Elke zaterdag wordt de eerste wedstrijd om 11.30 uur gespeeld en de tweede om 14.30 uur.

FC Zwolle is op zoek naar iemand die aan de volgende punten voldoet:

- Duidelijk spraakvermogen
- Beschikbaar op de zaterdag
- Liefde voor voetbal

Mocht je geïnteresseerd zijn in de functie van stadionspeaker, neem dan contact op met FC Zwolle.

Oud-voorzitter benoemd tot erelid FC Zwolle

FC Zwolle heeft voormalig voorzitter Ronald van Vliet benoemd tot erelid. Van Vliet, die in de zomer met zijn bestuur plaats maakte, wordt door de club gezien als de man die met FC Zwolle de weg insloeg naar de top.

Van Vliet is het vijfde erelid van de club na Loek Hermans , Gaston Sporre, doelman Henk Timmer, en Henk Zwijnenberg.

Altijd gezellig: FC Zwolle – Go Ahead Eagles

De derby tussen FC Zwolle en Go Ahead Eagles is altijd een leuk onderonsje. Aanstaande zondag is het weer zover, dan spelen de Zwollenaren thuis tegen de buren uit Deventer. En dat is altijd gezellig. Vooral Dominggus-Lim Duan (momenteel geblesseerd) en Diederik Boer zijn populair in Deventer, terwijl Jordy Zuidam (ook geblesseerd) niet meer kapot kan in Zwolle.

‘Geen Mexicaanse griep meer onder fans’

Een geweldig citaat van FC Zwolle-trainer Jan Everse: “Het is duidelijk dat er geen Mexicaanse griep meer heerst onder de supporters, want ik heb geen witte zakdoekjes meer gezien.” Humor noemen ze dat.

Gisteren speelde FC Zwolle thuis met 2-2 gelijk tegen kampioenskandidaat De Graafschap na een 0-2 ruststand. En in vergelijking met de vorige thuisduels bleven de Zwolle-fans Everse wel steunen.

FC Zwolle miste nog wel een penalty.

FILMPJE: mislukte Panenka-uitvoering

Een penalty missen mag, dat kan nu eenmaal gebeuren. Maar als je met tien minuten te spelen met 2-1 achterstaat, dan ga je hem toch niet op deze manier nemen?

Albert van der Haar, aanvoerder van FC Zwolle dacht er blijkbaar anders over.

Live voetbal op RTL7

Het duel FC Zwolle-De Graafschap wordt vanavond rechtstreeks uitgezonden. De wedstrijd in de eerste divisie is te zien op RTL7. Het duel begint om 20.00 uur, de uitzending start vijf minuten eerder.

Grappig detail, de tot voor kort oud-Spartanen Yuri Rose (De Graafschap) en Arne Slot (FC Zwolle) zullen elkaar vaak tegenkomen op het middenveld.

“Nu zijn er geen excuses meer”

FC Zwolle-voorzitter Adriaan Visser is duidelijk. Vandaag haalden de Zwollenaren op de valreep Arne Slot en Cecilio Lopes.  “Twee spelers uit een categorie die normaal gesproken niet haalbaar is voor FC Zwolle”, oordeelt trainer Jan Everse.

Mochten de resultaten tegen gaan vallen, dan zijn er dus ook geen excuses meer voor trainer Everse, zo vindt de voorzitter.

“De trainer heeft nu de selectie die hij wilde hebben. We zullen de resterende 33 wedstrijden niet winnen, maar we moeten wel zoveel punten halen dat we in de top mee kunnen doen”, zegt Visser.

Daar houd ik wel van, een voorzitter die inspringt op de wensen van de trainer (een scorende spits en ervaring) en vervolgens ook meteen resultaat eist. FC Zwolle mag de voorzitter, maar zeker ook de sponsors die de transfers mogelijk maakten, hartelijk danken.

En mochten de resultaten blijven tegenvallen, dan kon het wel eens definitief afgelopen zijn met het tijdperk Everse. Tenzij Slot en Lopes langdurig geblesseerd raken, dan kan Everse opnieuw zijn ‘excuses’ uit de kast halen.

Witte zakdoekjes in Volendam

Trainer Edward Sturing heeft het moeilijk in Volendam. Thuis tegen FC Zwolle staat het, op moment van schrijven, 0-3.

De supporters in Volendam zijn zichtbaar niet blij met de resultaten en de eerste witte zakdoekjes worden tevoorschijn gehaald.

Vanavond live voetbal op RTL7

Vanavond live op RTL 7: FC Volendam – FC Zwolle, met als commentator de altijd cynische, lollige en kritische Leo Driessen.

Normaal gesproken is het een duel uit de bovenste regionen van de Jupiler League.

Maar nu is het anders. Volendam is middenmotor, FC Zwolle is gedeeld laatste.

Hier een voorbeschouwing op het duel.

Mijn voorspelling: een doelpuntrijke 3-3.