Categorie: "MVV"

Geen speler? Dan maar td

MVV hoopt haar verdediger Ole Tobiasen aan zich te kunnen binden als technisch directeur. De in Margraten wonende Deen heeft inmiddels een aanbieding voor deze functie vanuit De Geusselt ontvangen.

De Limburgse hoofdstedelingen hopen dat de routinier meteen nadat hij zijn voetbalschoenen aan de wilgen heeft gehangen die functie wil bekleden. Daarnaast kan hij ook nog jeugdtrainer worden bij de Jupiler League-club.

“Ik voel me nog fit genoeg om op het veld te staan. Daarna is technisch directeur een mooie kans”, zegt de ex-international.

Is toch raar, Tobiassen is al tijden op non-actief gesteld door trainer Fuat Capa en speelt niet meer voor MVV.

Supportersbus Helmond Sport bekogeld

Geen rustige terugreis voor de supporters van Helmond Sport dus. Een supporterscoordinator legt uit: “We reden weg bij het stadion en hadden het toevallig over het incident van drie jaar geleden (toen werden acht ramen van twee bussen ingegooid, red.). Op dat moment vliegt een halve baksteen door de ruit, net achter de chauffeur.”

“Je moet er niet aan denken wat er zou zijn gebeurd als die was geraakt. We reden nog niet hard, maar er zijn daar wel sloten langs de weg.”

De daders werden met behulp van politiehonden aangehouden.

Bestuur MVV: sssssst!

Het het al vaker geschreven de laatste tijd: het is onrustig in Maastricht. En daar zijn bij MVV zelf inmiddels ook achter. Om te voorkomen dat er nog meer negatieve berichtgeving naar buiten komt, heeft het bestuur besloten dat er niet meer met de pers gepraat mag worden. Nou ja, niet mogen, het wordt niet aangeraden. Want anders volgt er een boete of een andere straf.

Het gaat lekker daar dus.

Vertrek Capa en Goumans aanstaande?

Hoe zou het het nu met Fuat Capa zijn?  De trainer van MVV ligt al tijden hevig onder vuur bij de supporters. De resultaten dit seizoen vallen behoorlijk tegen en de prestatie van gisteren tegen Spakenburg was dramatisch. MVV verloor met 3-1.

De voorzitter van MVV hoorde ik onlangs zeggen op tv dat hij achter Capa blijft staan. Mocht de Turkse trainer toch opstappen of ontslagen worden, dan vertrekt ook hij, aldus Joseph Goumans.

Assistent-trainer MVV doet stap terug

“Er was een verschil van inzicht binnen de technische staf”, vertelt Vergeer. “Het moet allemaal wel werkbaar blijven. Na een gesprek met Nico Jongen (adviseur algemene zaken, red.) is besloten dat ik een stapje terug moet doen. Prima, de hoofdtrainer bepaalt.”

Zoals al eerder gemeld, het is onrustig bij MVV. Niet de trainer, maar zijn assistent doet een stapje terug.

Onrustige tijden voor MVV

Het is onrustig bij MVV. De prestaties zijn slecht, de trainer ligt onder vuur en de Turkse investeerder mag maar niet investeren.

Volgens KNVB-onderzoek heeft de zakenman Mahmut Bilgic een officiële functie bij de Turkse topclub Fenerbahçe. Iets dat hevig ontkent wordt door de 54-jarige miljonair.

Het lijkt dat de Maastrichtenaren financiële problemen hebben en dus best geld kunnen gebruiken. Op geld van de gemeente hoeven ze bij MVV ook niet rekenen.

Capa moet vrezen voor ontslag

MVV-trainer Fuat Capa heeft zijn langste tijd als trainer bij de Maastrichtenaren wel gehad. Althans, zo lijkt het. De voorzitter zegt namelijk alle vertrouwen in Capa te hebben ondanks de slechte resultaten. “We hebben alle vertrouwen in deze ploeg en deze trainer. Zolang ik voorzitter ben, blijft deze trainer”, stelt de preses.

En dat is meestal een teken aan de wand. Als MVV komend weekend onverhoopt mag verliezen van Excelsior, dan mag Capa zijn biezen pakken. Of zijn koffers. Aan een groot deel van de supporters zal het in ieder geval niet liggen.