Categorie: "BV Veendam"

Veendam sportief, Ajax en PSV niet

In het Fair Play-klassement van dit seizoen staat BV Veendam bovenaan, de noorderlingen zijn tot nu toe de sportiefste ploeg van het betaalde voetbal. FC Zwolle staat op nummer twee.

In de topvijf zijn vier ploegen uit de Jupiler League terug te vinden. Vitesse is derde, gevolgd door De Graafschap en Go Ahead Eagles.

De traditionele topclubs Ajax en PSV staan bij de minst sportieve ploegen. De Amsterdammers staan 31ste, terwijl PSV helemaal onderaan staat.

Nieuw stadion Veendam stap dichterbij

Althans daar lijkt het wel op. De bouw van het nieuwe stadion van BV Veendam is gisteravond een stap dichterbij gekomen.

De stuurgroep die zich bezighoudt met de ontwikkeling van een nieuw multifunctioneel stadion voor BV Veendam heeft namelijk enthousiast ingestemd met het haalbaarheidsonderzoek, dat het Bureau Stadion Advies schreef in opdracht van de gemeente Veendam.

Teleurstelling na duel Veendam

Het had een wedstrijd voor duizenden toeschouwers moeten worden, maar het werden er slechts 400. BV Veendam oefende dinsdagavond tegen een Moluks elftal en won met 6-1.

Het duel in Veendam werd georganiseerd voor de Stichting Hart voor de Molukken, die zich inzet voor weeskinderen op de Molukken.

In plaats van een mooie smak geld, moest de organisatie zelfs geld bijleggen om de wedstrijd te kunnen bekostigen.

Onzekere tijden FC Eindhoven voorbij

FC Eindhoven heeft het financiële gedeelte weer op orde. De club stond onder toezicht van de KNVB, maar dat is komen te vervallen. De tweede club van Eindhoven verkeerde een tijd in de financiele problemen.

Er werd zelfs even gevreesd voor het voortbestaan van de club van trainer Jan Poortvliet, maar die tijd lijkt nu voorbij.

De club is door de KNVB ingedeeld in de veilige categorie II. Hetzelfde geldt overigens ook voor BV Veendam.

De toekomstige toptrainer Martin Drent

Martin Drent was ooit spits van FC Groningen, BV Veendam en Emmen. Tegenwoordig is hij manager commerciële zaken van Veendam, maar ook trainer. En wel bij de amateurs van GSAV Forward, een club van Groninger studenten. De club promoveerde vorige seizoen naar de tweede klasse.

Eredivisie Live maakte eind januari een reportage over de trainer Martin Drent.  Oordeel zelf:

Verrassing van de week: Veendam

De eerste ronde is gespeeld. Met BV Veendam toch wel als grootste verrassing. De ploeg van trainer Joop Gall wonnen met maar liefst 6-1 in Haarlem. Michael de Leeuw en Tjeerd Korf scoorden allebei twee keer. Marnix Kolder en Erwin Buurmeijer maakten de andere treffers. Namens Haarlem deed Laurens ten Heuvel iets terug.

Ook FC Eindhoven verbaasde door thuis met 4-3 van MVV te winnen.

Alle uitslagen speelronde 1:
Go Ahead Eagles 2 FC Omniworld 0
FC Volendam 1 FC Den Bosch 1

FC Emmen 0 RBC Roosendaal 4
Fortuna Sittard 0 Helmond Sport 4

HFC Haarlem 1 BV Veendam 6
sc Cambuur 1 De Graafschap 1

FC Eindhoven 4 MVV 3
Excelsior 2 Telstar 2

FC Oss 0 FC Dordrecht 1
AGOVV Apeldoorn 2 FC Zwolle 0