Categorie: "RKC Waalwijk"

Realistische verwachtingen VVV en RKC

VVV Venlo en RKC Waalijk, de clubs die vorig jaar beiden promoveerden naar de Eredivisie, zijn duidelijk over hun doelstelling van dit jaar: Overleven!

Ruud Brood, trainer van RKC, is er zich van bewust dat zijn ploeg nu nog niet klaar is voor het seizoen. “Het is duidelijk dat we er nog wel wat spelers bij willen en moeten hebben. We moeten slim zijn, met het huren van spelers bijvoorbeeld. Als straks bekend is welke jongens bij andere clubs buiten de boot vallen, kunnen we wellicht wat doen.”

Collega Jan van Dijk overschat zichzelf ook niet. “Negentig procent van de clubs is normaal gesproken beter dan wij.”In de Jupiler League waren we vaak oppermachtig. Nu is dat totaal anders. We moeten niet meer zo naïef aanvallen, maar juist proberen zo lang mogelijk geduld op te brengen. Vorig seizoen speelden we vaak met vijf mensen achter de bal en vijf ervoor. Nu zal die verhouding wat anders liggen, met zes mensen achter de bal.”

Als ik beide clubs zo inschat, verwacht ik dat RKC rechtstreeks terugkeert naar de Jupiler League. VVV daarentegen kan nog wel eens voor verrassingen gaan zorgen. Maar daarbij is het wel afhankelijk van een ding: blijft Honda wel of niet?