Categorie: "Helmond Sport"

Supportersbus Helmond Sport bekogeld

Geen rustige terugreis voor de supporters van Helmond Sport dus. Een supporterscoordinator legt uit: “We reden weg bij het stadion en hadden het toevallig over het incident van drie jaar geleden (toen werden acht ramen van twee bussen ingegooid, red.). Op dat moment vliegt een halve baksteen door de ruit, net achter de chauffeur.”

“Je moet er niet aan denken wat er zou zijn gebeurd als die was geraakt. We reden nog niet hard, maar er zijn daar wel sloten langs de weg.”

De daders werden met behulp van politiehonden aangehouden.

Fortuna Sittard blij ondanks verlies

Fortuna Sittard bestaat nog steeds en dat werd gisteravond gevierd tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen tegen Helmond Sport.  Fortuna werd vorig jaar bijna samengevoegd met Roda JC, tot grote woede van de supporters. En toen de KNVB de licentie wilde intrekken leek het helemaal einde verhaal.

Maar op het laatste moment ging de fusie niet door en dankzij de rechter kwam de licentie voor Fortuna er toch. De supporters konden hun geluk niet op.
NOS-verslaggever Colette van Nunen bekeek de wedstrijd met Ivo van Luxemburg van supportersvereniging Trots op Fortuna.

Beluister de reportage over het eerste duel van Fortuna Sittard tegen Helmond Sport.

Dirk Jan Derksen neemt afscheid

Gisteravond na afloop van Helmond Sport – FC Zwolle nam hij afscheid. Dirk Jan Derksen. En hij nam niet alleen afscheid van de supporters in Helmond, ook de supporters van FC Zwolle stonden stil bij het afscheid van Derksen. Een mooi gebaar.

In het seizoen 1999/2000 beleefde Dersken een topjaar in Zwolle, toen hij 28 keer doel trof. Volgend jaar gaat Derksen aan de slag bij VVV Venlo, waar hij de commerciële afdeling gaat versterken.