Categorie: "Media"

Terugblik AGOVV-trainers op CL-finale 1995

Vanavond is het AGOVV Apeldoorn tegen Ajax Amsterdam. Hoewel de kenners denken dat AGOVV geen schijn van kans maakt, ben ik een andere mening toebedeeld. Het duel heeft een speciaal tintje, de Apeldoorners worden namelijk getraind door twee oud-Ajacieden, John van den Brom en Peter van Vossen.

In Het Parool blikken ze terug op de gewonnen Champions League-finale van 1995 in Wenen. Beide spelers maken deel uit van de Ajax-selectie, maar komen niet in actie. Van den Brom zit op de tribune, Van Vossen zit naast onder andere Patrick Kluivert op de bank. Van Vossen was na het laatste fluitsignaal niet bepaald blij, geeft de Zeeuw eerlijk toe: “Ik was nog teleurgesteld. Tot aan de finale had ik namelijk alles gespeeld in de Champions League. Ik viel altijd in, áltijd. Speelde ook veel in de basis en nu mocht ik niet eens invallen. Ik baalde omdat ik aanvoelde dat de kans op een finale waarschijnlijk nooit weer zou komen.”

Van den Brom was wel meteen blij: “Het voelde namelijk ook als mijn succes. Daar staat Van Gaal voor. Iedereen is onderdeel van de groep tot en met de vaste buschauffeur aan toe.”

Bekijk hier nog eens de beelden van die Champions League-finale (de kwaliteit van de beelden laat de wensen over):