Categorie: "RBC Roosendaal"

Waarom zoveel profclubs in Brabant?

RBC Roosendaal verkeert in zwaar weer, hevig noodweer zelfs. De kans op voortbestaan van de club hangt aan het spreekwoordelijke zijden draadje. Om de begroting op orde te krijgen, heeft RBC snel vijfhonderduizend euro nodig. Van de gemeente hoeven ze in Roosendaal geen hulp te verwachten. En daarom is er een noodplan opgesteld:

“In het plan van aanpak wordt onder meer aan crediteuren gevraagd om vordering deels om te zetten in sponsoring, aandelen of obligaties. Van het personeel (selectie, technische staf, kantoorpersoneel) wordt een vrijwillig offer van 20 procent loonsverlaging gevraagd. Verder wordt gewerkt aan het mobiliseren van sponsors en het vertrek van twee of drie spelers overwogen.”

Moeten ze in Brabant niet van al die profclubs niet gewoon drie of vier gezonde clubs maken? Dat het nou echt lekker gaat met de financiën van de clubs uit Brabant, kan niet bepaald gezegd worden. RKC zat onlangs nog in de problemen, maar ook Willem II heeft geldzorgen. En FC Eindhoven werd afgelopen zomer nog maar ternauwernood gered.

‘Bijna neusje voor de goal kwijt’

Was getekend Sjoers Ars, spits van RBC Roosendaal. Hij kwam vorige week tijdens een training hard in duel met Cees Toet en sindsdien staat zijn neus scheef.

Maandag wordt meer duidelijk over de toestand van zijn reukorgaan en daarom start Ars vrijdag tegen FC Den Bosch met een masker. “Om mijn neus te beschermen tegen een eventuele nieuwe klap. Die zou de schade eventueel kunnen verergeren.”

Wie helpt RBC de winter door?

Een dringend geldtekort bij RBC Roosendaal. De club uit Brabant is dan ook op zoek naar mensen met geld, veel geld. De liquiditeitspositie van de Brabantse club is zo zwak, dat alle sponsors verzocht worden een pakket aandelen met waarde van duizend euro te kopen.

De club hoopt met de verkoop van de aandelen 300.000 euro binnen te halen. “Dan zijn we uit de zorgen”, zegt algemeen directeur Jan Pollemans. “Lukt dat niet, dan hebben we een serieus probleem.”

Sjakie Polak, Sjakie Polak, olé, olé!!!

Sjaak Polak is een geval apart. Altijd zijn woordje klaar na de wedstrijd. De mooiste uitspraak van hem, vind ik toch wel over zijn manier om snelle aanvallers aan te pakken (ik dacht dat ie het over Slory had destijds):

“Gewoon je helm opzetten en je motor starten, da’s het enige wat je kan doen tegen die gasten.”

Inmiddels speelt Polak bij RBC Roosendaal en ook daar is ie populair. En kan hij een aardig balletje raken.

“Betaal ik daar 160 euro voor?”

Ontevreden supporters bij RBC Roosendal. En dan nog niet eens over de prestaties van de ploeg, maar over de smerige stoeltjes in het stadion. Vorige week in het het eerste thuisduel met Go Ahead Eagles was de toestand van de stoeltjes bar en boos. “Betaal ik daar 160 euro voor een seizoenskaart voor?”, schreef een supporter aan RBC Roosendaal.

Inmiddels heeft een schoonmaakploeg alle stoeltjes grondig gereinigd.

Lolbroek Van Driel: “Begrijp dat de trainer kwaad is”

RBC-trainer Rini Coolen heeft Mels van Driel tijdelijk uit de selectie gezet. De middenvelder uitte vrijdag kritiek op de trainer in BN De Stem.

Van Driel is geen basisspeler en vroeg zich openlijk af: “Waarom leggen ze mij dan voor twee jaar vast voor twee ton per jaar? RBC wilde toch juist af van dure spelers op de bank?”

Nu mag hij een week niet meetrainen met het eerste van RBC. En Van Driel begrijpt het wel: “Ik begrijp dat de trainer kwaad is. Al was dit zeker niet wat ik beoogde. Ik was en ben slechts teleurgesteld dat ik niet speelde. Niet meer en niet minder.”

En over die twee ton is hij ook duidelijk: “Natuurlijk verdien ik veel minder. Dat van die twee ton was een geintje. Maar zo is het kennelijk niet overgekomen…”