Categorie: "FC Volendam"

‘Het houdt natuurlijk een keer op’

Edward Sturing is niet gek, die weet precies hoe het voetbalwereldje in elkaar zit. Daarom vond hij het ook niet raar dat het bestuur van zijn club FC Volendam even met de spelersgroep van gedachten ging wisselen over de slechte prestaties. Tien uit tien is Volendam-onwaardig, vindt de trainer.

Hij weet dan ook als geen ander dat de komende twee thuisduels met FC Oss en FC Emmen gewonnen moeten worden. “Het houdt natuurlijk een keer op, dat weet ik heus wel.”

Sturing krijgt steun van spelers

Edward Sturing, de geleende trainer van Vitesse, ligt onder vuur in Volendam. Met name bij de supporters, maar zeker ook bij het bestuur. De bazen van de Volendammers zijn namelijk allesbehalve tevreden over de prestaties van Sturing en zijn mannen.

Reden voor het bestuur eens met de spelers om tafel te gaan zitten. Gelukkig voor Sturing geloven zij wel in hun trainer. Zij  hebben nog genoeg vertrouwen in een goede afloop van het seizoen.

Je moeder stinkt naar vis, deel 2

Een goed seizoen in de eredivisie doet iemand kennelijk niet goed. Melvin Platje van het gedegradeerde Volendam werd nu al voor de tweede keer dit seizoen toegezongen. Eerst in Almere, nu in Veendam.

Dit keer accepteerde de scheidsrechter de tekst “Je moeder stinkt naar vis” niet en legde het duel stil.

Volendam verloor overigens kansloos met 4-0 en trainer Edward Sturing mag zich nu toch wel echt zorgen gaan maken. Slechte prestaties worden niet getolereerd in het palingdorp.

Cultheld Platje: Het heeft niets met mij gedaan

Melvin Platjes was vorig seizoen een ware cultheld. De speler van FC Volendam kwam vaak als wisselspeler in het veld en wist toen vaak het net te vinden. Dit seizoen in de Jupiler League is hij basisspeler. En hij heeft vertrouwen in een goed seizoen. Afgelopen vrijdag maakte hij de enige treffer in het duel met Excelsior, zijn vierde tot nu toe.

Maar hij denkt er meer te maken. “Het gaat lekker. Ik sta nu op vier, het was weer een beslissende, dus dat is mooi meegenomen. Ik wil er minimaal veertien, vijftien maken”

Over het incident na afloop van de wedstrijd tegen FC Omniworld is Platje duidelijk. “Het heeft niets met mij gedaan. Het onderzoek loopt nog, maar ik weet honderd procent zeker dat er niets aan de hand is. Ik was het eigenlijk al na één dag vergeten.”

Kan me zo voorstellen dat een nachtje cel je toch niet de in koude kleren gaat zitten.

Platje maakte overigens in de A1 al eens een werelddoelpunt tegen Ajax A1

Witte zakdoekjes in Volendam

Trainer Edward Sturing heeft het moeilijk in Volendam. Thuis tegen FC Zwolle staat het, op moment van schrijven, 0-3.

De supporters in Volendam zijn zichtbaar niet blij met de resultaten en de eerste witte zakdoekjes worden tevoorschijn gehaald.

Vanavond live voetbal op RTL7

Vanavond live op RTL 7: FC Volendam – FC Zwolle, met als commentator de altijd cynische, lollige en kritische Leo Driessen.

Normaal gesproken is het een duel uit de bovenste regionen van de Jupiler League.

Maar nu is het anders. Volendam is middenmotor, FC Zwolle is gedeeld laatste.

Hier een voorbeschouwing op het duel.

Mijn voorspelling: een doelpuntrijke 3-3.

‘Je moeder stinkt naar vis’

Ze zijn inmiddels weer op vrije voeten, maar FC Volendam-speler Melvin Platje heeft vannacht samen met zijn ploeggenoot Kelvin Maynard in de cel gezeten. Het tweetal verloor met FC Volendam van FC Omniworld (2-1) en voelde zich na afloop uitgedaagd door de supporters van de thuisclub, waarna een handgemeen volgde.

Een supporterssite meldt dat Platje tijdens het duel enige malen onderwerp van spreekkoren was . Onder meer “Melvin Platje, je moeder stink naar vis” kwam ten gehore.

Kan me niet voorstellen dat Platje daardoor reageerde op de supporters. Daar moet toch wel iets meer aan de hand zijn geweest.