Categorie: "FC Dordrecht"

‘Ajax heeft me onterecht weggestuurd’

Dit jaar speelt Genero Zeefuik voor FC Dordrecht op huurbasis. De aanvaller is eigendom van PSV, waar hij uiteindelijk vaste waarde hoopt te worden. Dit seizoen wil hij minimaal vijftien keer scoren bij de Schapenkoppen. Dat zegt Zeefuik in een interview met Voetbalcentraal, waarin hij ook zegt onterecht door Ajax te zijn weggestuurd.

“Ik heb zeven jaar in Amsterdam gewoond. Ajax zit nog steeds in mijn hart. Maar PSV is ook een mooie club. Ik wil in Eindhoven ook tonen wat ik kan. Als ik tegen Ajax speel, wil ik graag laten zien dat zij mij onterecht weg hebben gestuurd.”

DIEP TRIEST!

Stel je eens voor: je speelt thuis tegen FC Dordrecht en je staat in de rust met 3-1 voor en je speelt ook nog eens met tien man. Toch is het na afloop 3-5 voor de Dordtenaren. Ra, ra, hoe kan dat?

Trainer Jan Everse noemde het “Diep triest!” En gelijk heeft hij, maar ik snap er niets van. Jij wel?

Nieuw stadion FC Dordrecht! Alleen wanneer?

De plannen liggen er al even voor het nieuwe stadion voor FC Dordrecht, maar nog steeds is er geen paal in de grond geslagen. Volgens een promotiefilmpje uit 2006 moest het nieuwe stadion in 2008 af zijn. Helaas, niet gelukt dus. Dit stadionplan is helemaal van tafel geveegd:

Nog steeds is het wachten op de gemeente Dordrecht. De nieuwe locatie lijkt locatie Oostpoort te worden. Op een supportersforum wordt gesproken dat in 2010 de eerste paal de grond ingaat.

‘Zo zou het kunnen worden’, omschrijven de Schapenkoppen op hun eigen site.

FC Dordrecht-trainer Gert Kruys deed op de jaarlijkse persdag ook een oproep aan de gemeente Dordrecht: “De club moet aanhaken, met deze begroting wordt het lastig voor de toekomst. De gemeente moet de rijkende hand toe werpen aan FC Dordrecht. Overal worden clubs in het zadel gehouden, dus dat moet hier ook gebeuren.”