Categorie: "AGOVV Apeldoorn"

Kleedkamer De Graafschap beroofd

De Graafschap speelde vandaag met 2-2 gelijk in Apeldoorn tegen AGOVV. De bijsmaak zal bitter zijn, en niet alleen vanwege het resultaat. Na afloop van het duel werd namelijk duidelijk dat tijdens de wedstrijd werd ingebroken in de kleedkamer van De Graafschap. Er werden onder meer sierraden, portemonnee’s en telefoons ontvreemd

Gefeliciteerd Ajax!

Gisteren wonnen de Amsterdammers moeizaam met 2-1 in Apeldoorn van AGOVV. Op deze blog schreef ik gisteren dat ik er van overtuigd was dat AGOVV Ajax zou verslaan. Zo ver kwam het niet, maar het had wel gekund.

Jan Van Halst sprak bij RTL7 vooraf over een 0-6, 0-7 voor de Amsterdammers. Ik denk dan toch dat Van Halst wat vaker in Jupiler League moet gaan kijken. Natuurlijk is er een groot niveauverschil tussen Ajax en AGOVV, maar in het bekervoetbal spelen andere aspecten mee. Zoals een slecht kunstgrasveld of onderschatting (Suarez en Van der Wiel op de bank) bijvoorbeeld.

Voor AGOVV is zo’n wedstrijd de belangrijkste van het jaar, terwijl Ajax het meer als een verplicht nummertje ziet. Dat verschil in beleving was gisteravond de Amsterdammers bijna fataal geworden.

Maar toch: Ajax gefeliciteerd!

Terugblik AGOVV-trainers op CL-finale 1995

Vanavond is het AGOVV Apeldoorn tegen Ajax Amsterdam. Hoewel de kenners denken dat AGOVV geen schijn van kans maakt, ben ik een andere mening toebedeeld. Het duel heeft een speciaal tintje, de Apeldoorners worden namelijk getraind door twee oud-Ajacieden, John van den Brom en Peter van Vossen.

In Het Parool blikken ze terug op de gewonnen Champions League-finale van 1995 in Wenen. Beide spelers maken deel uit van de Ajax-selectie, maar komen niet in actie. Van den Brom zit op de tribune, Van Vossen zit naast onder andere Patrick Kluivert op de bank. Van Vossen was na het laatste fluitsignaal niet bepaald blij, geeft de Zeeuw eerlijk toe: “Ik was nog teleurgesteld. Tot aan de finale had ik namelijk alles gespeeld in de Champions League. Ik viel altijd in, áltijd. Speelde ook veel in de basis en nu mocht ik niet eens invallen. Ik baalde omdat ik aanvoelde dat de kans op een finale waarschijnlijk nooit weer zou komen.”

Van den Brom was wel meteen blij: “Het voelde namelijk ook als mijn succes. Daar staat Van Gaal voor. Iedereen is onderdeel van de groep tot en met de vaste buschauffeur aan toe.”

Bekijk hier nog eens de beelden van die Champions League-finale (de kwaliteit van de beelden laat de wensen over):

AGOVV verslaat Ajax in beker

Ik weet het zeker, vanavond hangt er opnieuw een verassing in de lucht. Ajax wordt namelijk verslagen door AGOVV. Waarom? Nou, AGOVV draait goed en speelt thuis. Het gras in Apeldoorn is nep, een kunstgrasveld dus. (Martin Jol: “Ik hoorde dat AGOVV het slechtste kunstgras van Nederland heeft. We zullen het zien.”)

En op een donderdagavond naar Apeldoorn, dat spreekt de Ajacieden natuurlijk niet aan en hoewel Jol er alles aan doet, is onderschatting niet te vermijden.

Kortom mijn voorspelling: AGOVV bekert vanavond verder.

Lindenbergh meteen aanvoerder bij AGOVV

Vanavond gaat het los in de Jupiler League. Voor oud-Ajacied en voormalig AZ-speler Olaf Lindenbergh zal het wel weer wennen worden. De routinier speelde vorig seizoen voor zondagtweedeklasser VPV Purmersteijn en was daarnaast als zaalvoetballer actief in de topklasse (Veerhuys/Desko) en bij Oranje.

Nu is hij een dag contractspeler van AGOVV en vanavond tegen FC Zwolle is meteen aanvoerder. Het kan verkeren in het voetbalwereldje.

AGOVV kan gaan winkelen

Drie ondernemers hebben zich garant gesteld voor minstens drie versterkingen voor AGOVV, de club van trainer John van den Brom. Namen die rondzingen in Apeldoorn zijn die van middenvelder Remon de Vries en doelman Stefan Postma. Verder zoekt AGOVV nog een spits en een rechtsback.

AGOVV lijkt bezig aan een goede voorbereiding, zaterdag werd in Ermelo met 1-0 gewonnen van FC Utrecht.