Categorie: "Excelsior"

“Schandalig dat we er zes tegen krijgen”

Fantastisch dat bekervoetbal. Zo speelde Excelsior gisteren met maar liefst 6-6 gelijk tegen hoofdklasser Haaglandia.

“Het is schandalig dat we er zes om de oren krijgen. Als het er nou eens eentje was geweest, maar dit mag nooit gebeuren. Maar wij hebben in ieder geval nog gewonnen”, zei verdediger Leen van Steensel na afloop.

Dat het verschil tussen de topamateurs en de Jupiler League niet zo groot is, bleek maar weer eens. “Haaglandia is overigens een vrij behoorlijke Hoofdklasser, ze konden wel wat.”

Henkie van Kralingen, wie kent hem niet

Nou om eerlijk te zijn, ik kende hem niet. Maar nu wel. In eerste instantie dacht ik bij Henkie van Kralingen aan een Rotterdamse havenarbeider of vrachtwagenchauffeur. Maar niets is minder waar. Henkie van Kralingen is het strip-icoon van de supporterssite ERFC.nl van Excelsior getekend door supporter en striptekenaar Fabian Luijten.

Leer Henkie van Kralingen ook kennen.

Opnieuw Feyenoorder voor Excelsior

Feyenoord heeft zich versterkt met Kamohelo Mokotjo. De 18-jarige Zuid-Afrikaanse jeugdinternational komt over van SuperSport United, de club waarmee de Rotterdammers in het verleden een samenwerkingsverband hadden.

Kamo zal voorlopig worden uitgeleend aan Excelsior.

De op veel plaatsen inzetbare Zuid-Afrikaan liep al stage bij Feyenoord. Ook kwam hij tijdens deze stage in een oefenduel al eens in actie in de hoofdmacht van Feyenoord.

Kamohelo Mokotjo wordt in zijn vaderland beschouwd als een talentvolle speler. Hij maakt net als Kermit Erasmus ook deel uit van de WK-selectie van Zuid-Afrika Onder 20. De komst van Kamo wordt mogelijk gemaakt door externe financiers.

Bron: Feyenoord.nl

Excelsior op het Vinckentouw

Feyenoord  is akkoord en Excelsior is akkoord. Nu alleen Tim Vincken nog, de vleugelaanvaller wil het liefst verhuurd worden aan een eredivisieploeg.

Maar Mario Been adviseert zijn pupil te kiezen voor Excelsior: “Want ik wil dat hij iedere week negentig minuten speelt. Als ik hem was zou ik gaan, maar de keus is aan hem.”

“Bij stelletje mislukkingen wil je niet horen”

De supportersvereniging van Excelsior wil dat de voorzitter van de club, Nico Janssen, opstapt. In een brief legt bestuur van SV Pro Excelsior uit waarom. Aanleiding voor het gebrek aan het vertrouwen is een interview van Janssen in Metro, waarin hij onder meer zegt dat de supporters zich niet met het beleid van de club moet bemoeien.

Ook zegt hij: “Weet je wat het is? Al die supporters die nu zeggen wat er allemaal niet deugt, zijn dezelfde mensen die al eerste weglopen als Excelsior onderaan in de eerste divisie staat. Bij succes wil je zijn, maar bij een stelletje mislukkingen wil je niet horen.”

De supporters van Excelsior willen niet Feyenoord 2 worden, maar willen de eigen identiteit van de club behouden. Om dat argument kracht bij te zetten, riepen de supporters onlangs nog op om aanstaande vrijdag te protesteren tegen het beleid van Excelsior.

Iets dat kennelijk in het verkeerde keelgat is geschoten van de voorzitter.

Geen filiaal van Feyenoord!

Oproep op ERFC.nl:

Vandaag ontvingen wij de volgende oproep in onze mailbox:

Aanstaande vrijdag kan iedereen nogmaals zijn/haar stem laten horen m.b.t de samenwerking/overname met/door Feyenoord. Het is de bedoeling dat tijdens de eerste 15 minuten het staangedeelte van de Zuidtribune (ook wel Midden Zuid genoemd) leeg blijft.

Vervolgens is het dan het plan de tribunes te betreden en de bekende spandoeken van RKC-uit op te hangen. Nieuwe spandoeken zijn ook van harte welkom.

Het verzamelen zal gebeuren achter de Zuidtribune (naast de patatkraam). Wij adviseren de niet scc-houders voor 19.50 uur hun kaarten te kopen zodat bij het binnenlopen van het stadion de doorgang niet belemmerd wordt. Na het betreden van het stadion is het de bedoeling dat er voor het laatste hek van de zuid gewacht wordt, zodat we als groep de tribune op kunnen gaan.

Klemmend verzoek: De organisatoren roepen op tot een ludieke actie aan de hand van spandoeken en liederen. Wij benadrukken met klem dat de organisatoren zich distantiëren van bedreigende teksten, het uiten van bedreigende/beledigende spreekkoren die verwijzen naar het hiernamaals/ernstige ziektes

Zuid-tribune

‘Sayed kan alles met een bal”

Sayed Abdullah Sulaiman, het 11-jarige voetbaltalent uit Koeweit, trainde vorig weekend voor het eerst mee met Excelsior. Hij trainde mee met de C1 onder leiding van Ferry de Haan. “Hij kan alles met een bal”, aldus de oud-Feyenoorder.

Sayed werkte onder meer stages af bij FC Barcelona en Manchester United.

Het ware verhaal over Sayed Abdullah Sulaiman

Gisteren was er het bericht dat Excelsior een 11-jarige talent uit Koeweit, genaamd Sayed Abdullah Sulaiman, had weten te strikken. En daar is ook helemaal niets aan gelogen. Het verhaal werd opgepikt door verschillende media in binnen-en buitenland. Er werd zelfs gesproken over kinderhandel.

Om alle misverstanden te voorkomen, heeft freelance journalist Cor Hulsbus, onder andere bekend van Metro, het Rotterdams Dagblad en de Excelsior Thuis-pagina in De Postiljon, een brief geschreven aan ERFC.nl, een supporterssite van Excelsior.

Hij weet het enige juiste verhaal over Sayed Abdullah Sulaiman.

Lees ook: Excelsior contracteert 11-jarige supertalent

Excelsior contracteert 11-jarig supertalent

Niet naar Barcelona, niet naar Manchester United, nee de 11-jarige Sayed Abdullah Sulaiman uit Koeweit speelt dit seizoen voor Excelsior. Sayerd werd ontdekt via de documentaire ‘ Sayed, Soccer Talent’, gemaakt door de regisseur Hans Groenendijk.

Sayed Abdullah Sulaiman liep al stage bij Manchester United en Barcelona, maar toen zijn ouders besloten naar Rotterdam te verhuizen, was Excelsior er als de kippen bij. De enige vraag die ik heb, bij deze opvallende transfer: wat is de rol van Feyenoord?

Bekijk de trailer van ‘Sayed, Soccer Talent’:

Excelsior: risico’s bij dreigende degradatie

Mocht Excelsior dit seizoen onverhoopt in de degradatiezone belanden, dan zal algemeen directeur Simon Kelder er niet voor schromen om financiële risico’s te nemen.

“Voor veel clubs is het in die situatie erop of eronder,” zegt Kelder. “Als wij in die positie zitten zal ik er ook alles aan doen om degradatie te voorkomen. Desnoods dingen die niet financieel te verantwoorden zijn.”

Dit seizoen wordt er voor het een degradatieregeling ingevoerd in de eerste divisie van het Nederlandse betaald voetbal. De onderste twee clubs van de Juplier League zijn de pineut.

Bron: RTV Rijnmond