Categorie: "De Graafschap"

Einde loopbaan voor Joost Volmer?

Daar lijkt het wel op, want de van een blessure terugkomende verdediger lijkt opnieuw geblesseerd. Wederom aan zijn knie.

Het is nog onduidelijk hoe ernstig deze keer de kwetsuur is. “De knie is gelukkig niet dik”, concludeert Volmer. “Maar we zullen nu moeten afwachten of er een reactie optreedt.”

De Graafschap kan stokoud record verbreken

De Graafschap is bezig aan een bijzondere serie. De Doetinchemse eerstedivisionist won de eerste zes thuiswedstrijden en kan over twee weken, thuis tegen MVV, een stokoud record evenaren.

Pas een keer eerder in de 55-jarige clubhistorie kende De Graafschap zo’n florissante start op De Vijverberg. In het seizoen 1957/1958 wonnen de Doetinchemmers de eerste zeven thuisduels. Achtereenvolgens DFC (6-2), Vitesse (3-1), Roda Sport (4-0), DWS (2-1), HVC (2-1), RBC (3-1) en Willem II (1-0) werden geklopt. Bij de achtste thuiswedstrijd, op 8 december 1957 tegen Excelsior, ging het mis: 3-3.

De ploeg van trainer Darije Kalezic kan op 16 oktober het record evenaren als er thuis van MVV wordt gewonnen. Lukt dat, dan is het na FC Eindhoven (3-0), FC Oss (4-0), FC Omniworld (4-0), Telstar (2-1), Fortuna Sittard (2-0) en FC Dordrecht (2-0) de zevende thuisoverwinning op rij.

Bron

Kleedkamer De Graafschap beroofd

De Graafschap speelde vandaag met 2-2 gelijk in Apeldoorn tegen AGOVV. De bijsmaak zal bitter zijn, en niet alleen vanwege het resultaat. Na afloop van het duel werd namelijk duidelijk dat tijdens de wedstrijd werd ingebroken in de kleedkamer van De Graafschap. Er werden onder meer sierraden, portemonnee’s en telefoons ontvreemd

Slaapverwekkend PSV

Wat een saaie pot gisteravond. PSV trad aan tegen De Graafschap in Eindhoven en het was live op RTL7. Na een half uur, stand 1-0, inspiratieloos voetbal (PSV wilde niet, De Graafschap kon niet) ben ik maar gestopt met kijken, want ik kon mijn ogen niet meer open houden.

Deze goal van Ibrahim Afellay heb ik dus gemist. Het is alsof je op de tribune zit.

‘Geen Mexicaanse griep meer onder fans’

Een geweldig citaat van FC Zwolle-trainer Jan Everse: “Het is duidelijk dat er geen Mexicaanse griep meer heerst onder de supporters, want ik heb geen witte zakdoekjes meer gezien.” Humor noemen ze dat.

Gisteren speelde FC Zwolle thuis met 2-2 gelijk tegen kampioenskandidaat De Graafschap na een 0-2 ruststand. En in vergelijking met de vorige thuisduels bleven de Zwolle-fans Everse wel steunen.

FC Zwolle miste nog wel een penalty.

Live voetbal op RTL7

Het duel FC Zwolle-De Graafschap wordt vanavond rechtstreeks uitgezonden. De wedstrijd in de eerste divisie is te zien op RTL7. Het duel begint om 20.00 uur, de uitzending start vijf minuten eerder.

Grappig detail, de tot voor kort oud-Spartanen Yuri Rose (De Graafschap) en Arne Slot (FC Zwolle) zullen elkaar vaak tegenkomen op het middenveld.

Back To The Future

Jhon van Beukering en Berry Powel zijn herenigd als spitsenduo bij De Graafschap. Het tweetal maakte in het seizoen 2006/2007 de Superboeren kampioen. Dit jaar zal het niet anders zijn, denk ik.

De Graafschap heeft de beste selectie en is de enige echte kampioenskandidaat. Powel en Van Beukering gaan op herhaling.

Back To The Future:

“We kunnen vragen wat we willen”

Volgens directeur voetbalzaken Leen Looyen van De Graafschap hebben enkele clubs zich gemeld voor aanvaller Oussama Assaidi (21). ” Er is inderdaad belangstelling voor Oussama, maar we hebben afgesproken dat we geen namen van clubs noemen”, zegt Looyen.

“Ik verwacht echter niet dat hij weggaat, omdat we kunnen vragen voor hem wat we willen. Maar je weet nooit hoe het loopt. Vrijdag hebben weer een paar clubs verloren en misschien willen ze hun team nog versterken.”

De overschrijvingstermijn sluit morgenavond om 18.00 uur. Looyen zal zelf geen spelers meer aantrekken. “Of er moet bij ons nog iemand vertrekken.”

Bron: De Gelderlander

Edgar Davids niet naar De Graafschap

“We hoorden dat Davids nog graag een jaar wilde voetballen en hebben toen zijn zaakwaarnemer benaderd”, aldus directeur Leen Looyen van De Graafschap. “Hij zou de ideale speler zijn geweest, links op het middenveld. We moeten toe naar een mannenelftal en daar had Davids in gepast. Helaas is het niets geworden.”

Ja ja, je leest het goed, De Graafschap benaderde vorige week Edgar Davids om zijn carrière bij de Superboeren af te sluiten.

Onder het motto ‘niet geschoten, is altijd mis’. Het zou wel een stunt zijn geweest.