Categorie: "VVV Venlo"

‘Clubicoon verruilt van club’

Willy Dullens, clubicoon van Fortuna Sittard, gaat misschien aan de slag bij provinciegenoot VVV Venlo. De 64-jarige oud-international leeft in onmin met Fortuna en VVV ziet dat als een uitgelezen mogelijkheid om Dullens aan zich te binden.

“Ik sluit niet uit dat Willy op korte termijn dingen voor VVV zal gaan doen. Willy is iemand met ontzettend veel verstand van voetbal en op dit moment kan hij zijn ei niet kwijt bij Fortuna”, zegt VVV-voorzitter Hai Berden.

‘Honda beste middenvelder eredivisie’

Dit weekend heeft ook de eredivisie kennisgemaakt met Keisuke Honda, de Japanse middenvelder van VVV. De kampioen van de Jupiler League speelde met 3-3 gelijk in Eindhoven tegen PSV. En Honda maakte indruk.

VVV-trainer Jan van Dijk was zondag duidelijk: “Dat Honda de beste middenvelder van ons land is, heeft hij vandaag ook weer laten zien”.

Of dat zo is vraag ik me eerlijk gezegd af, maar dat hij een versterking voor alle topclubs in de eredivisie is duidelijk.

Ook PSV lijkt dat te beseffen. Zeker nu Arsenal in de markt lijkt voor Ibrahim Afellay.

Realistische verwachtingen VVV en RKC

VVV Venlo en RKC Waalijk, de clubs die vorig jaar beiden promoveerden naar de Eredivisie, zijn duidelijk over hun doelstelling van dit jaar: Overleven!

Ruud Brood, trainer van RKC, is er zich van bewust dat zijn ploeg nu nog niet klaar is voor het seizoen. “Het is duidelijk dat we er nog wel wat spelers bij willen en moeten hebben. We moeten slim zijn, met het huren van spelers bijvoorbeeld. Als straks bekend is welke jongens bij andere clubs buiten de boot vallen, kunnen we wellicht wat doen.”

Collega Jan van Dijk overschat zichzelf ook niet. “Negentig procent van de clubs is normaal gesproken beter dan wij.”In de Jupiler League waren we vaak oppermachtig. Nu is dat totaal anders. We moeten niet meer zo naïef aanvallen, maar juist proberen zo lang mogelijk geduld op te brengen. Vorig seizoen speelden we vaak met vijf mensen achter de bal en vijf ervoor. Nu zal die verhouding wat anders liggen, met zes mensen achter de bal.”

Als ik beide clubs zo inschat, verwacht ik dat RKC rechtstreeks terugkeert naar de Jupiler League. VVV daarentegen kan nog wel eens voor verrassingen gaan zorgen. Maar daarbij is het wel afhankelijk van een ding: blijft Honda wel of niet?