Gezocht: supportersfoto’s van PEC en FC Zwolle

Oproep op FC Zwolle.org:

2010 is een bijzonder jaar voor het betaald voetbal in Zwolle. FC Zwolle bestaat 20 jaar en 100 jaar geleden werd voorganger PEC opgericht. Dit feit wordt gevierd met het jubileumboek ‘Desespereert Nimmer’, een reconstructie van de historie van het betaald voetbal in Zwolle, dat eind van dit jaar verschijnt. In dit boek wordt de geschiedenis van PEC, PEC Zwolle ‘82 en FC Zwolle verteld.

De eerste dagen van het profvoetbal in Zwolle komen aan bod, net als de ‘fusie’ tussen PEC en Zwolsche Boys in 1969. Denk ook aan de roemruchte bekeravonturen van PEC Zwolle in de jaren ‘70 en de tijd van de illustere voorzitter Marten Eibrink. Aan het woord komen coryfeeën als Co Adriaanse, Ron Jans, Johan Derksen, Rinus Israël, Johnny Rep en natuurlijk Fritz Korbach.

Ook de echte Zwolse helden komen aan het woord, zoals Leo Koopman, Freek Schutten, Ben Hendriks, Klaas Drost, René IJzerman en Henk Timmer. Natuurlijk vormt FC Zwolle een belangrijk onderdeel van het boek. Voorzitters Gaston Sporre en Ronald van Vliet en uiteraard trainer Jan Everse komen aan het woord over de blauw-witte jaren.

Natuurlijk zijn foto’s erg belangrijk voor het boek. Hiervoor wordt geput uit het rijke archief van fotograaf Jan Drost en uit het archief van De Stentor. Maar het boek kan niet zonder foto’s die supporters hebben gemaakt. Daarom het verzoek om je plaatjes op te scharrelen en ze met ons te delen. Het maakt niet uit hoe de kwaliteit is en het hoeven ook geen wedstrijdfoto’s te zijn. Foto’s van supporters, het stadion, voetbalreizen; alles is welkom, zolang het maar met PEC of FC Zwolle te maken heeft. Vooral foto’s ‘uit de oude doos’ zijn welkom. De foto’s blijven uiteraard eigendom van de maker.

Heb jij, iemand uit je familie of een kennis nog foto’s liggen: doe de makers van het boek en alle Zwolle-supporters een plezier en neem contact met ons op via [email protected] Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken . Jouw foto’s worden dan ingescand, en je neemt ze daarna gelijk weer mee. Bij voorbaat dank voor je medewerking en zegt het voort!

Lees ook:“Ajax: bekijk het maar!”
Lees ook:Clubs treden harder op tegen supporters
Lees ook:Nieuwe speaker en website in Deventer
Lees ook:Een goed begin is het halve werk
Lees ook:Dirk Jan Derksen neemt afscheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.